Dom naroda FBiH

Klub Hrvata donio odluku o vitalnom nacionalnom interesu u slučaju Prijedloga zakona o koncesijama

Front31.07.14, 17:05h

Klub Hrvata donio odluku o vitalnom nacionalnom interesu u slučaju Prijedloga zakona o koncesijama
Kao prva tačka dnevnog reda uvrštena je Informacija o realizaciji Zaključka 6, koji je usvojen nakon razmatranja Informacije o posljedicama prirodne nesreće i prijedloga mjera za njihovo saniranje

 

Dom naroda Federalnog parlamenta danas je nakon skoro dva sata usvojio dnevni red sjednice, koji je izmijenjen s dopunjenim tačkama.

 

Kao prva tačka dnevnog reda uvrštena je Informacija o realizaciji Zaključka 6, koji je usvojen nakon razmatranja Informacije o posljedicama prirodne nesreće i prijedloga mjera za njihovo saniranje.

 

Nakon rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH delegati će razmatrati Informaciju o aktivnostima na izboru strateškog partnera za financiranje i izgradnju TE "Banovići", Bloka 1-300 MW i Informaciju o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekt izgradnje Bloka 7-450 MW u TE Tuzla.

 

Dnevni red, između ostalog, dopunjen je Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem prenzionisanju boraca domovinskog rata i Prijedlogom zakona o finansiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom, koji će se razmatrati po hitnom postupku.

 

Klub Hrvata u Domu naroda na sjednici održanoj 30. jula donio je Odluku o vitalnom interesu Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH u slučaju donošenja Prijedloga zakona o koncesijama, koji se također nalazi na dnevnom redu sjednice.

 

Na taj način Klub Hrvata traži da se o tome odlučuje po proceduri predviđenoj Poslovnikom o radu Doma naroda Federalnog parlamenta.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook