Šta se dešava sa Facebookom?

Sve više provala u račune, prijatelji dobijaju poruke neprimjerenog sadržaja

Tehno31.07.14, 10:24h

Sve više provala u račune, prijatelji dobijaju poruke neprimjerenog sadržaja
Korisnici Facebooka iz Bosne i Hercegovine sve češće imaju problema sa korisničkim računima na ovoj društvenoj mreži, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

 


Od početka ove godine povećan je broj korisnika koji se žale da neko ulazi na njihove profile a onda njihovim prijateljima šalje poruke neprimjerenog sadržaja, ili poruke koje kod njihovih prijatelja izazivaju blokadu računara.


Također, sve je više i poruka koje korisnici ove društvene mreže iz Bosne i Hercegovine dobivaju od tajanstvenih djevojaka, ili mladića, koji im nude prijateljstvo i druženje.


Stručnjaci preporučuju da vlasnici računa češće mijenjaju svoje korisničke lozinke, odnosno da za lozinke uzimaju komplikovanije nizove sastavljenje o velikih i malih slova, brojeva i znakova.


Milioni ljudi diljem svijeta danas koriste ovu društvenu mrežu u privatne i poslovne svrhe, no očito je da se ova kompanija sve češće susreće sa preprekama koje pokušavaju zaustaviti njen rast, a njihovim korisnicima zadati što više glavobolja, prenosi Patria.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook