VIDEO/ POTPUNI EMOTIVNI SLOM

Službenik UN-a se rasplakao usred TV intervjua o stradalima u Gazi

Hronika31.07.14, 08:02h

Službenik UN-a se rasplakao usred TV intervjua o stradalima u Gazi
Tijekom intervjua uživo u programu katarske televizijske postaje Al Jazeere, glasnogovornika UN-ove agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) Chrisa Gunnessa u potpunosti su svladale emocije

 Na Al Jazeeri je gostovao povodom najnovijeg napada na UN-ovu školu u Gazi, u koju se, misleći da su ondje sigurni od izraelskih napada, sklonilo oko 3.000 ljudi

 

'Prava Palestinaca, pa čak i njihove djece, u potpunosti se krše... i to je zapanjujuće', rekao je vidno potreseni Gunnes, nakon čega je zastao i rasplakao se.

 

Snimatelj je zatim okrenuo kameru i Gunnessa više nije bilo u kadru, no njegovi su se jecaji i dalje prilično jasno čuli.


U napadu u kojem je teško oštećena škola u srijedu je život izgubilo 16 ljudi.

 

Napad je osudio glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, koji je izjavio da nema 'ničeg sramotnijeg od napadanja djece u snu', a napomenuo je i da je 17 puta Izraelu dano do znanja da je napadnuta škola sklonište za izbjeglice.

 

Izraelske vlasti tvrde da je njihova vojska tek uzvratila na raketnu paljbu koja je došla iz blizine škole.

 

Srijeda je, inače, bila dosad najkrvaviji dan u Pojasu Gaze. Na raznim je lokacijama, uključujući i jednu izrazito posjećenu tržnicu, poginulo najmanje 106 ljudi. Palestinski dužnosnici tvrde da je spomenuta tržnica bombardirana usred 'humanitarnog primirja', koje je tijekom srijede na 4 sata bio proglasio Izrael.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook