Vozači, oprez

Zbog jake kiše otežan saobraćaj, česti odroni na cestama

Hronika30.07.14, 20:11h

Zbog jake kiše otežan saobraćaj, česti odroni na cestama
Zbog kiše koja pada, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Izrazito jaka kiša posebno otežava saobraćanje na području jugozapadne Bosne i dijelom Hercegovine, navode iz BIHAMK-a, piše Patria. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

 

 

Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka, zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila, dok putnička vozila saobraćaju usporeno.

 

I dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje - Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

 

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno, Sarajevo-Olovo, kao i dionicu autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica. Deminerski radovi aktuelni su na dionici M-15 Livno-Glamoč (u naselju Koričine), gdje svakodnevno od 08 do 14 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

 

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna  vozila preko 3,5 t. I dalje je obustavljen saobraćaj na putnom pravcu R-458 Lopare-Gornja Tuzla. Podsjećamo, na regionalnom putu R-467 Olovo - Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 12 tona, prenosi Patria.

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook