VELIKA POMOĆ UGROŽENIM GRAĐANIMA BIH

Deseta jubilarna 'ramazanska donacija' Mesne industrije Ovako

Biznis Klub30.07.14, 12:28h

Deseta jubilarna 'ramazanska donacija' Mesne industrije Ovako
Podijeljeno je 22.000 kilograma hrane za 30 udruženja, a također su i lično uručeni paketi za 1000 ugroženih građana

Kao i prethodnih godine, Mesna industrija Ovako ogranizovala je „ramazansku akciju“ za najugroženije građane u Bosni i Hercegovine. Podijeljeno je 22.000 kilograma hrane za 30 udruženja, a također su i lično uručeni paketi za 1000 ugroženih građana.


Kako navode iz kompanije „Ovako“, ove godine prirodne nepogode su odredile gdje će ovogodišnja pomoć biti usmjerena, tako da je u fokusu bila pomoć našim građanima koji su stradali u poplavama.

 

ovako-ramazanska-donacija1


- Reagovali smo sa našom pomoći tokom poplava, a vjerujemo da i ovaj drugi ciklus pomoći u vidu ramazanske donacije dolazi u pravo vrijeme, jer izgleda kao da su naši građani, na neki način, već zaboravljeni. Pored kategorije ugroženih poplavama, pomogli smo i rad javnih kuhinja, koji već dvije decenije podržavaju naše najugroženije građane, kažu u industriji Ovako.


Važno je istaknuti da je ovo bila deseta jubilarna humanitarna akcija koju je Mesna industrija Ovako realizovala prema najugroženijim članovima našeg društva.


Kao i svake godine, iz „Ovako“ ističu da su za kontinuitet u realizaciji ovakvih aktivnosti, te uspješnost kompanije najzaslužniji vjerni kupci, te da je ovo samo jedan od načina da se oduže građanima koji kupuju njihove proizvode.

 

ovako-ramazanska-donacija2

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook