Svi pohrlili prema moru

Gužva na Doljanima, čeka se sat vremena

Hronika30.07.14, 08:00h

Gužva na Doljanima, čeka se sat vremena
Vozači koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, savjetuje se da koriste granične prijelaze: Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, dok onima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće iliIvanic


Zbog većeg odrona na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila, dok putnička vozila saobraćaju izuzetno otežano.
 

Također, zbog opasnosti od odrona i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina.
 

Na dionicama magistralnih puteva M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica saobraćaju putnička vozila i teretna  vozila do 12 tona ukupne mase. Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.
 

Pojačan je promet vozila na GP Doljani, gdje se na izlazu iz BiH čeka do sat vremena. Vozači  koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, savjetuje se da koriste granične prijelaze: Zvirići, Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje, dok onima koji putuju prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće iliIvanica.
 

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Granični prijelaz Brčko otvoren  za putnička vozila.


MAGISTRALNI PUTEVI:

 

M-4

 

Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

 

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

 

M-5

 

Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

M-6

 

Ljubuški-Grude, u toku je sanacija mosta, zbog čega putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok se vozila preko 3,5 t preusmjeravaju na alternativni pravac (R-422 Ljubuški-Humac-Orahovlje-Grude).

 
M-6.1
 
 
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
 
 
U Tomislavgradu, radovi na priključnoj cesti na lokalitetu Vučilov Brig, naizmjenično propuštanje vozila.
 
 
M-15
 
 
Livno-Glamoč u naselju Koričine izvode se deminerski radovi, od 8 do 14 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.
 
 
M-16.1
 
Klašnice-Prnjavor, u mjestu Čardačani, saobraća se usporeno-jednom trakom.
 
 
M-17
 
 
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
 
 
M-18
 
 
Sarajevo-Olovo-zbog radova na saniranju škarpe od 08.00 do 17.00 sati, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.
 
Tuzla-Bijeljina -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
 
 
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
 
 
REGIONALNI PUTEVI
 
 
R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, nastavljeni su sanacioni radovi, usporeno saobraćanje (jednom trakom).
 
 
R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.
 
 
R-458 Lopare-Gornja Tuzla - obustavljen saobraćaj u mjestu Veselinovac.
 
 
R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.
 
 
KANTON SARAJEVO:
 
 
-Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije(dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smijera).
 
 
-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.
 
 
- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Adema Buće, Novopazarska, Vrbovska, Stojčevac (most preko rijeke Večerice) i Hasana  Kikića, saopćeno je iz MUPKS-a.
 
 
(Fena/md)
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook