BOSANA FONDACIJA U HUMANOJ AKCIJI

Amra Silajdžić sa kolegama dijelila donacije za porodice studenata iz Maglaja i okoline

Hronika29.07.14, 10:22h

Amra Silajdžić sa kolegama dijelila donacije za porodice studenata iz  Maglaja i okoline
Pred bajramske praznike podijeljene donacije za porodice studenata na području Topčić i Želeljeznog Polja, Maglaja i Doboja. Otvoren konkurs za nove donacije studentima iz BiH

 

Predstavnice humanitarno-obrazovne organizacije Bosana Foundation Amra Silajdžić i Senita Slipac su ovoga vikenda obišle popljavljena područja u Topčić i Željeznom Polju, Maglaju i Doboju. Tom prilikom su, zajedno sa Arminom Hodžićem, predstavnikom  APU Networka i BH udruženja Neretva, uručene donacije u vrijednosti po 20.000 KM studentima i njihovim nastradalim porodicima iz Maglaja, Jasminki Pehić (3 člana prodice) i Edisu Ikiću (4 člana).

 

Takodje, ispred APU Network-a i BH. udruženja Neretva su uručene donacije od po 1.000 KM porodicama Jahić Sefije (3 člana) i Sanele Ćosić (4 člana) u Topčić Polju te 1.500 KM porodici Nerminke Pračić (4 člana) u selu Bradići kod Maglaja. Ovim putem Bosana Fondacija zahvaljuje svima koji su doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji za pomoć nastradalim od poplava u BiH.


- Moramo uraditi mnogo više, a to jedino možemo postići zajedničkim snagama. I dok na ovaj današnji dan najljepšeg nam blagdana uživamo u blagodatima i sreći uz najmilije, sjetimo se i svih onih manje sretnih. Molimo Vas da se pridružite Bosani u misiji da poboljšamo živote mladih u BiH kojima je naša pomoć neizmjerno potrebna, kažu o čitavoj akciji Amra Silajdžić i Senita Slipac, koje uspješno vode Bosana Foundation već nekoliko godina.

 

Naglašavaju da je konkurs za nove aplikacije studenata za donacije otvoren i da ih pozivaju da čim prije apliciraju.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook