Koristoljublje ili zločin zbog nacionalne netrpeljivosti

Crni Bajram u Trnopolju: U kafiću pronađeni ubijeni Muharem Balić i Almir Redžić

Hronika29.07.14, 09:55h

Crni Bajram u Trnopolju: U kafiću pronađeni ubijeni Muharem Balić i Almir Redžić
Vlasnik kafića „San“ Irfan Redžić iz Trnopolja prijavio je policiji sinoć u 23.35 sati da je u lokalu pronašao beživotna tijela Balića i Redžića

 

Policija u Prijedoru vodi istragu o ubistvu Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) iz Trnopolja kod Prijedora, koji su protekle noći ubijeni u kafiću "San" u Trnopolju - potvrdio je danas načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić.

 

On je u izjavi novinarima u Prijedoru pojasnio da je vlasnik kafića „San“ Irfan Redžić iz Trnopolja prijavio policiji u 23.35 sati da je u lokalu pronašao beživotna tijela Balića i Redžića te da od tada traje pozivanje i uzimanje izjava od više osoba.

 

Dukić je najavio i da će danas biti obavljena obdukcija tijela stradalih.

 

Po dosad raspoloživim informacijama, vlasnik lokala je oko 22 sati otišao iz objekta i Baliću i Redžiću ostavio ključ i rekao im da zaključaju lokal kada budu htjeli otići i da mu ubace ključ na mjesto koje im je naznačio.

 

U momentu njegovog odlaska iz lokala, Balić i Redžić bili su sami.

 

Nakon nešto više od sat vremena vlasnik lokala je ispričao da je čuo dva rafala, a potom zatekao na podu kafane beživotna tijela Balića i Redžića.

 

O svemu je obaviješteno Okružno tužilaštvo Banja Luka,  istraga je u toku.

 

Po nezvaničnim informacijama, Balić je austrijski penzioner, dok je Redžić od ranije poznat policiji.

 

U MUPRS-a su rekli da su zasad isključili kao motiv ovog dvostrukog ubistva koristoljublje i zločin zbog nacionalne netrpeljivosti.

 

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook