LJUBAV ULAZI KROZ STOMAK

Kako kuha, takav je: Saznajte je li vaš dečko slatkiš ili ljuta papričica!

Lifestyle26.07.14, 16:00h

Kako kuha, takav je:  Saznajte je li vaš dečko slatkiš ili ljuta papričica!
Kuhanje je jedna delikatna vještina koja otkriva naš senzibilitet

Kuhinja je zemlja velikih otkrića! U njoj se može saznati i šta muškarac koji voli da kuha krije pod kožom, kao i kako biste i vi mogli da se lako pod nju uvučete ako to želite…

 

Zato, prije nego što s njim započnete nešto ozbiljno, prvo ga procijenite prema tome koliko je vješt kuvar.

 

Slobodni duh

 

Odoka pogleda recept, a onda počne da improvizuje i prilagođava jelo – nekad godišnjem dobu, a češće emotivnom stanju u kom se nalazi. Hranu na stolu doživljava kao svoje umjetničko djelo pa se strogo čuvajte miješanja u pripremu jela. Savjeti nisu dobrodošli jer će on to shvatiti kao kritiku. Najbolje što možete da uradite je da smislite neku maštovitu dekoraciju jza sto. To će cijeniti kao najlepši doprinos.

 

Praktičar sa stilom

 

On nabavi svježe namirnice na pijaci, a onda u jelo dodaje kupovni sos! Drugim riječima, on ima svijest o kvalitetu ali nije uvijek spreman da da sve od sebe da ga dostigne. Voli da čita sve o gastronomiji, ali neće se baš rado uhvatiti rada na nekom komplikovanom receptu. Otvoren je za kulinarske savjete, sve dok ih ne dajete s visine. Pomozite mu u obradi, izmjerite mu sastojke, ali u kuhanje se petljajte samo ako on to zatraži.

 

Majstor roštilja

Muževan i zadimljen, majstor roštilja cijeni kvantitet na tanjiru, ali istinski vješti kuhari ovog tipa znaju dosta i o marinadama i umacima. Iako snažni i pouzdani, ovi muškarci će se rađe izgubiti u rođenom gradu nego da nekoga pitaju za pomoć. Ako želite da mu se svidite, nipošto ne prigovarajte na količinu svinjskog vrata koju je spremio da peče. Umjesto toga, koketno ga zamolite da vam ispeče pileće bijelo meso. Ukoliko je pametan, daće sve od sebe.

 

Moderni entuzijasta

Na njegovoj polici sa rijetkim začinima naćićete velik broj gastronomskih časopisa. Za večerom će se truditi da impresionira goste pa mu je rječnik pun stručnih izraza. Takav muškarac je ekstrovertan i radoznao, njega ćete čak moći i da nagovorite da zajedno pođete na neku kulinarsku radionicu. Ukoliko se oduševljavate njegovim specijalitetima i pokazujete zanimanje za sve što izađe iz njegove kuhinje, moderni entuzijasta će vas vrlo brzo zapaziti.

 

Mikrovalni tip

U njegovom zamrzivaču naći ćete mnoštvo zamrznutih jela. On je daleko od pravog kuhara, ali voli društvo i lijepu atmosferu za stolom. Ne voli komplickovana uputstva i jako cijeni svoje vrijeme. Ako ste i sami takvi, naći ćete svoju srodnu dušu. Na kraju krajeva, ko kaže da u jednostavnosti nema ljepote?

 

Strastveni vegetarijanac

 

Upoznat sa čarima vegetarijanske kuhinje, ovaj muškarac će provesti mnogo vremena obrađujući namirnice da budu zdravije. Često ima naglašenu duhovnu stranu i veliku ljubav prema životinjama. Možda će ponekad izgledati i pomalo čudno u svojim kulinarskim ambicijama, ali njegov šarm i brigu o detaljima teško ćete ignorisati.

 

Nikako nemojte bacati hranu u njegovom prisustvu, a sve neiskorištene namirnice brižno spakujte u frižider. Ako budete u toku sa ekološkim temama i pokažete brigu o okolini, brzo ćete se zbližiti s ovim predanim muškarcem.

 

Odličan domaćin

Kad on pozove goste na večeru, znajte da se sprema prava gozba. Tradicionalan muškarac, ali uvijek spreman da ugodi, on još čuva recepte svoje bake koji se prenose s kojlena na koljeno. Iako će večera imati pokoju kaloriju viška, niko neće ostati ravnodušan na poslužena jela. Ne miješajte se suviše u samu pripremu jela, posebno ako ste “samo” gost. Ipak on sprema hranu da vas iznenadi, pa nije u redu da mu to pokvarite. Pozitivni komentari i pohvale najviše će uticati na ovaj tip kuvara.

 

Mušterija dostavljača

U njegovom stanu očekujte sve prepuno flajera lokalnih picerija i restorana. Iako voli dobru hranu, nema ni trunke interesa da se bavi kuhanjem, a kamoli čišćenjem kuhinje poslije toga. Usprkos svemu, ipak pazi na zdravu i raznovrsnu ishranu pa čak neće ni da naručuje hranu iz istog restorana. Ako mislite da možete da se uklopite u taj način razmišljanja, uđite u igru. Zapamtite da su ovakvi muškarci dijelom još uvijek djeca i da ćete ga oduševiti ako predložite piknik na tepihu dnevne sobe.

 


Brojač kalorija

On vodi računa o prehrambenoj vrijednosti svake namirnice. On pažljivo bira svaki zalogaj. Možda se iza takve discipline krije manjak samopouzdanja i pogrešna predstava o tijelu, ali disciplina i dosljednost su vrline koje privlače žene. Brojači kalorija vole da kontrolišu sve sfere svog života, ali su isto tako i vrlo odgovorni. Ako uđete u njegov svijet i pronađete zdravu ravnotežu u odnosu, imaćete muškarca na kojeg ćete moći da računate.

 


Hrabri istraživač

Svet je prepun različitih kulinarskih kultura, a ovaj majstor je odlučio da ih sve istraži. Otvoren za učenje i usavršavanje, hrabri istraživač rado će putovati svijetom spreman da upozna nove recepte. Sklon je eksperimentisanju i riziku, voli izazove koje sam izabere. Ako pokažete da volite ne samo kuhinju već i upoznavanje drugih kultura, lako ćete osvojiti pažnju ovog nesvakidašnjeg avanturiste.

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook