BEZ SUMNJE SPADA U GORNJIH 1%

Veliki borac protiv kapitalizma Michael Moore posjeduje devet luksuznih kuća

Zabava26.07.14, 10:32h

Veliki borac protiv kapitalizma Michael Moore posjeduje devet luksuznih kuća
Američki reditelj i oskarovac Majkl Mur, čuven po svojim dokumentarcima u kojima kritikuje kapitalizam, razveo se od supruge Ketlin Glin (56) s kojom je bio 22 godine u braku, ali brakorazvodna parnica posebno je bila interesantna javnosti jer je otkrila detalje o bogatstvu slavnog aktiviste koji je karijeru izgradio na imidžu čoveka koji pripada dijelu od 99 posto obesravljenog čovječanstva

Parnica je okončana juče na sudu u Michigenu, a iz podnetih dokumenata sudu, međutim, proizilazi da je on zapravo više dio onog preostalog jednog procenta koji je često na meti njegovih filmova.


Reditelj Oskarom nagradjenog filma "Žeđ za naslijđem" (Bowling for Columbine) posjeduje devet kuća, medju kojima vila od 10.000 kvadratnih metara, vrijedna dva miliona dolara, na obali jezera Michigen, gde su mu susjedi Madonna i Bruce Willis.


- Kritikovao je kapitalizam, ali se obogatio na kapitalizmu - izjavio je jedan od njegovih komšija za list Detroit news.


- Zašto je odlučio da živi u ovom konzervativnom kraju, to niko ne zna - dodao je on.


Moore nije nikada krio da je zaradio milione od svojih filmova, ali je uvek s ponosom isticao da plaća porez u punom, sedmocifrenom iznosu.


Iz predočenih dokumenata proizilazi da je zapravo Glin - koja je producirala većinu Moorovih ostvarenja, uključujući "Farenheit 9/11", "Sicko" i "Kapitalizam: Ljubavna priča", ta koja je uživala u raskošnom životu, a da ju je Moore kritikovao što je njihovu kuću na jezeru pretvorila u luksuznu palatu.
Ne misle, medjutim, svi da Moore treba da se izvinjava zbog života u blagostanju.


- Mislim da je to zaslužio - kazao je jedan drugi njegov susjed.


U svakom slučaju, Moor i Glin su se, prema saopštenju rediteljevog advokata, rastali kao prijatelji.


Moor je sadržaj saopštenja postavio na svojoj Facebook stranici zajedno sa linkom za video snimak pjesme Brucea Springsteena "Rosalita (Come Out Tonight)" na YouTubeu.


Moore trenutno radi na finalizaciji svog 10. filmskog festivala u Travers Cityju koji se otvara iduće sedmice.

 

 

(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook