Pod motom 'Idemo kao nekad'

U utorak svečano otvorenje 42. internacionalne Una regate

Zabava25.07.14, 21:34h

U utorak svečano otvorenje 42. internacionalne Una regate
Ove godine obilježava se jubilej, 50 godina od organiziranja prve regate od Martinbroda do Bihaća, koja je prvih osam godina bila više lokalnog karaktera i nije nosila zvanični naziv Una regata


U Martinbrodu će u utorak biti svečano otvorena 42. Internacionalna turistička Una regata pod motom „Idemo kao nekad", u organizaciji Nacionalnog parka (NP) Una, koji će organizirati i sve naredne, rečeno je na danas u Bihaću održanoj konferenciji za novinare.
 

Ove godine obilježava se jubilej, 50 godina od organiziranja prve regate od Martinbroda do Bihaća, koja je prvih osam godina bila više lokalnog karaktera i nije nosila zvanični naziv Una regata.
 

- Ovogodišnja Una-regata biće u znaku domaćih proizvoda, od hrane i usluga, pa do muzičara - istakao je direktor NP Una, Amarildo Mulić. Sve je spremno za njen početak, a završavaju se posljednje tehničke pripreme.
 

Očekuje se preko 400 učesnika, koji su se već prijavili za ovu avanturu na rijeci Uni, koja će trajati do 1. augusta, kada je završnica u Bosanskoj Krupi. Biće upriličen bogat kulturno-zabavni program, koji će realizirati lokalni muzičari iz Unsko-sanskog kantona (USK) u svim kampovima, od Martinbroda do Bosanske Krupe.
 

Na pres konferenciji je istaknuta dobra saradnja sa Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP) USK-a, Policijskim upravama Bihać, Bosanska Krupa i Cazin, te kajakaškim, ronilačkim i rafting klubovima.
 

(Fena/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook