OSJEĆA SE PRESRETNO

Konačno promijenio spol: Andrej Pejić postao Andreja

Zabava25.07.14, 13:34h

Konačno promijenio spol: Andrej Pejić postao Andreja
Prije tri godine androgeni model Andrej Pejić pojavio se kao muškarac koji je nosio ženske kolekcije poznatih dizanera kao što su Mark Jacobs i Paul Gaultier

 

Nedavnog popodneva u julu mjesecu u New Yorku, ogrlica na njegovom vratu, koja je označavala njegovo ime, izazvala je iznenađenje kod svakog. Umesto Andrej, pisalo je Andreja, i tako je androgeni model skrivenom porukom otkrio da je uradio operaciju promjene spola.

 

- Želim da podijelim svoju priči sa svijetom, jer mislim da imam društvenu odgovornost. Nadam se da ću ako budem otovoren o tome, to postati manji problem. Uvijek sam sanjao da budem djevojka, a jedan od mojih najranijih sjećanja se vrti oko mamine suknje, kada sam pokušavao da budem balerina - priča Andreja (22) za magazin People.

 

- Bio sam srećan kada je došao trenutak pred operaciju. Tri mjeseca prije toga sam se napokon opet osjetio kao ja - rekla je Pejićeva.

 

- Prije godinu i po dana sam riješila. Moj najveći san je bio da se ojsećam prijatno u svom tijelu - rekla je Andreja.

 

- Prije nego su me uveli u operacionu salu bila sam presretna. Koliko god čovjek može biti srećan pre operacije. Oporavak je potrajao dosta dugo, prošla su tri mjeseca dok se nisam osjećala kao ona stara ja - kaže Andreja.

 

Iako je sama odlučila da priča o promjeni spola, kaže kako ne smatra da bi svaka osoba koja promjeni spol o tome trebala pričati. Što imamo među nogama privatna je stvar, kaže ona.

 

Andreja svoju priču želi da podijeli s javnošću jer, kaže, osjeća se odgovornom i nada se da će to što će ona pričati o tome umanjiti famu promjene spola i uvjeriti ljude da smo svi jednaki.

 

- Svi imamo jednaka prava i ne bismo trebali ocjenjivati jedni druge po tome kojeg smo spola - rekla je Andreja.

 

 

(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook