Optužena za ubistvo nevjenčanog supruga

Advokat Enise Eminović: Ubistvo je proizašlo iz pretjerane ljubavi...

Hronika23.07.14, 16:55h

Advokat Enise Eminović: Ubistvo je proizašlo iz pretjerane ljubavi...
Advokat Omar Mehmedbašić je izjavio da je da je prije branio ubijenog Smaju Hadžimusića te da je dobro upućen u ovaj slučaj. Pojasnio je da optužena Enisa i ubijeni Smajo imaju maloljetno dijete, te da je ona voljela čovjeka kojeg je ubila

 

U Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je suđenje 20-godišnjoj Enisi Eminović, optuženoj da je 1. aprila u stanu Aldijana Daidžića, u sarajevskoj Ulici Sutjeska, ubila nevjenčanog supruga Smaju Hadžimusića (25).

 

Prilikom prvog pojavljivanja pred Vijećem kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić, Eminović se iznenadila kada je među malobrojnom publikom uočila svoje roditelje, te tiho zapitala: "Šta će oni ovdje", na što nije dobila odgovor ni od sudske policajke, koja ju je sprovela do optuženičke klupe, ni od svog branioca Omara Mehmedbašića.

 

Sukob

 

Na početku suđenja ovoj 20-godišnjakinji kantonalna tužiteljica Aida Topalović je u uvodnim riječima je istakla da će u toku dokaznog postupka, saslušanjem svjedoka i vještaka u potpunosti dokazati da je optužena počinila krivično djelo za koje se tereti.

 

S druge strane, advokat Mehmedbašić je izjavio da je da je prije branio ubijenog Smaju Hadžimusića te da je dobro upućen u ovaj slučaj. Pojasnio je da optužena Enisa i ubijeni Smajo imaju maloljetno dijete, te da je ona voljela čovjeka kojeg je ubila.

 

"Dokazaćemo da Enisa nije kriminalac i da je ubistvo proizašlo iz pretjerane ljubavi. Ona ne bježi od odgovornosti i žao joj je što se to desilo, a saslušanjem svjedoka cilj nam je da rasvijetlimo sve okolnosti ovog događaja. Saslušanjem Aldijana Daidžića dokazaće se da je ubistvu prethodio sukob između Smaje Hadžimusića i optužene Enise", rekao je Mehmedbašić.

 

Na naredno ročište koje će se održati 4. avgusta biće pozvani svjedoci Aldijan Daidžić, Ibrahim Hadžimusić i Zlatan Mujkić.

 

Prema navodima Tužilaštva, zločin se desio u stanu Daidžića, kada je Eminović u jednom trenutku, nakon svađe i fizičkog sukoba sa Smajom, u namjeri da ga ubije zamahnula nožem u pravcu njegovog grudnog koša te mu zadala ubodnu povredu srca, usljed koje je on preminuo.

 

Smajo i Enisa su, kako je ona to ispričala nakon hapšenja tokom istrage, taj dan konzumirali marihuanu. Kada mu je prebacila da bi mogao nešto novca dati i za alimentaciju, došlo je do svađe. Navodno joj je Smajo opsovao i udario ju je, a ona je u bijesu zgrabila kuhinjski nož, a on joj ga je pokušao uzeti te mu se prilikom naguravanja zario u grudi.

 

Hapšenje u KCUS-u

 

Teško povrijeđenog Smaju Daidžić je odmah prevezao na KCUS, ali ljekari mu nisu mogli pomoći. Sa njima u bolnicu je pošla i Enisa, gdje je i uhapšena. Nakon njenog privođenja, brigu o djetetu su preuzeli njeni roditelji.

 

Veza, kako je nakon suđenja ispričao Mehmedbašić, između Eminović i Hadžimusića započela je kada je ona imala 16-ak godina. Nakon što je sa Smajom dobila dijete, odlučila je da ga zadrži, misleći da će joj on pomagati. Međutim, Hadžimusić je navodno izbjegavao odgovornost i Enisi je rijetko finansijski pomagao. I pored toga, Eminović ga je voljela i preko advokata mu slala pisma kada je zbog preprodaje droge završio u zatvoru...

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook