FOTO/ NASTUP U SARAJEVU

Edo Maajka na koncertu poručio: Stanje u Izraelu je užasno, morao sam se vratiti u Zagreb

Zabava23.07.14, 08:59h

Edo Maajka na koncertu poručio: Stanje u Izraelu je užasno, morao sam se vratiti u Zagreb
Edo Maajka, jedan od najboljih hip-hop autora na Balkanu, u sklopu festivala 'Baščaršijske noći' sinoć je nastupio uz tuzlanskog repera Frenkija, sarajevskog repera Kontru, te Sassju, mladu MC umjetnicu iz Tuzle .

Publika je imala priliku uživati u starim hitovima u sasvim novom aranžmanu, a neke od njih su 'Prži se srce moje', 'Ona je bomba', 'No sikiriki'...

 

Zbog eskalacije sukoba između Izraela  snaga Hamasa, Edo je prije nekoliko dana došao iz Izarela sa porodicom u Zagreb, u kome je proveo veći dio svog života. Kako je  poznato, ljubav ga je prije tri godine odvela u Izrael, a nakon što je oženio Izraelku Lilah, stalna adresa stanovanja mu je bila u Tel Avivu. Supruga Lilah i kćerka Yasemin sada su na sigurnom, daleko od rata. Osvrnuvši se na nanjnovije sukobe u Izrael, reper je na početku nastupa kratko prokomentirao:

 

„Stanje je užasno, zato sam i došao prije nekoliko dana u Zagreb“.

 

Podršku na koncertu i ovaj put mu je pružao njegov dugogodišnju partner iz Tuzle Frenkie, a pored njega uz Edo su nastupili još i sarajevski reper Kontra, te Sassja, mlada MC umjetnica iz Tuzle.

 

 

Edo Maajka je, nakon odličnog koncerta, sinoć na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju uz poruku: "Hvala vam puno Sarajevo, uživali smo i ja i ekipa, evo slike."

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook