A ŠTA JE SA BIH?

'Muškarci nisu naši naprijatelji': Sve više žena u svijetu protiv feminizma!

Hronika23.07.14, 08:26h

'Muškarci nisu naši naprijatelji': Sve više žena u svijetu protiv feminizma!
Dame koje su se usudile da svoje stavove podijele sa ostatkom svijeta kao čest razlog zašto ne vole feminizam navodile su 'da ne žele da se njihovi sinovi osjećaju manje vrijednim samo zbog svog spola"... Što se tiče Bosanki i Hercegovki, čini se da one nikada nisu ni bile u prilici da biraju feminizam

Prethodnih dana internetom se širi link koji vodi ka blogu na kome su se okupile žene koje se otvoreno protive feminizmu. Njih nekoliko desetina okačilo je svoje fotografije sa porukama zbog čega mrze taj društveni pokret.

 

A ŠTA JE SA SRBIJOM? Sve više žena u svetu protiv feminizma! (FOTO)

 

Ove dame koje su se usudile da svoje stavove podijele sa ostatkom svijeta kao čest razlog zašto ne vole feminizam navodile su “da ne žele da se njihovi sinovi osjećaju manje vrijednim samo zbog svog pola“.

 

Zatim su navodile da vjeruju u tradicionalne principe ljubavi i poštovanja“, kao i da nam “feminizam ne treba jer smo potrebni jedni drugima“. Bilo je primjera gdje su žene ovakav stav pravdale vjerovajem da je feminizam stvar takmičenja, a ne podrške.

 

Foto: http://womenagainstfeminism.tumblr.com/

 

U BiH, u kojoj ovaj pokret nikada ni nije dovoljno zaživio, ali su njegove tekovine u vidu prava žena u jednom trenutku bile u žiži interesovanja, danas se gotovo i ne čuje.

 

Dok predstvanice feminističkog pokreta tvrde da se to dogodilo zbog ekonomskih kriza koje nikako ne prestaju na našem podneblju, psiholozi tvrde da su žene shvatile da ce na taj način ostati bez porodice.

Foto: http://womenagainstfeminism.tumblr.com/

 

Neki stručnjaci smatraju da je upravo činjenica da su se žene emancipovale, kao i da su prvi feministički pokreti bili jako radikalni uticala na to da se rodne uloge izgube, a muškarci povuku pred ženskim zahtjevima.

 

Govoreći o nestanku “mačo tipova” na Balkanu, psihoterapeut Zoran Milivojević je istakao da su upravo neki od tih feminističkih zahtjeva doveli do toga da su se muškarci malo pogubili i povukli, te da su žene dovele do toga da danas ne mogu da nađu odgovarajućeg partnera.

 

U svakom slučaju feministički pokret u BiH nikada nije uspio jako da se razvije, ali su sve sve one vrijednosti koje su dame s početka teksta navodile ugrožene već godinama.

 

Foto: http://womenagainstfeminism.tumblr.com/

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook