Zahvaljujući dokumentaciji koju je SDS uručio Tužilaštvu

U Srbiji se vodi istraga protiv Milorada Dodika i ambasadora Ranka Škrbića!

Front22.07.14, 14:50h

 U Srbiji se vodi istraga protiv Milorada Dodika i ambasadora Ranka Škrbića!
Istraga protiv Dodika i Škrbića, predsjednika RS-a i aktuelnog ambasadora BiH u Srbiji, upravo je i pokrenuta zahvaljujući dokumentaciji koju je SDS uručio tužilaštvu u Srbiji, što je Bosić za FTV i potvrdio

 

MUP Republike Srbije i Republičko javno tužilaštvo pokrenuli su istragu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Ranka Škrbića, bivšeg ministra zdravlja tog entiteta, a sadašnjeg ambasadora BiH u Srbiji. Sumnjaju da je ovaj dvojac oštetio Republiku Srbiju, odnosno Republički zavod za zdravstveno osiguranje kojem nisu plaćene zdravstvene usluge. Ovo je za FTV potvrdio Mladen Bosić, šef SDS-a, koji je posjetio srbijanskog premijera Aleksandra Vučića.

 

Mladen Bosić u Beogradu se sa Aleksandrom Vučićem sastao nakon nekoliko uzastopnih i učestalih posjeta predsjednika Republike Srpske premijeru Srbije.

 

Istraga protiv Dodika i Škrbića, predsjednika RS-a i aktuelnog ambasadora BiH u Srbiji, upravo je i pokrenuta zahvaljujući dokumentaciji koju je SDS uručio tužilaštvu u Srbiji, što je Bosić za FTV i potvrdio.

 

Iako se jučerašnji sastanak sa Vučićem poklopio sa informacijom o pokretanju istrage, to, kako je kazao Bosić, nije bila tema razgovora, ali će svakako biti tema koju će i Srbiju zanimati u narednom periodu.

 

(Federalna.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook