Užas na hrvatskim granicama

U gepeku automobila pronađena maloljetna Iranka, priveden 47-godišnji Nijemac

Hronika22.07.14, 14:21h

U gepeku automobila pronađena maloljetna Iranka, priveden 47-godišnji Nijemac
Kako doznaje Sobodna Dalmacija, policajci iz Buja su oko 10 sati kontrolirajući promet putnika na graničnom prijelazu Plovanija opravdano posumnjali u blijeda lica 47-godišnjeg Nijemca i njegove maloljetne suvozačice, također njemačke državljanke

 

Na graničnim prijelazima širom Hrvatske policija i carinici navikli su na različita iznenađenja posebno u špici sezone, no ipak, ostali su iznenađeni kad su u rano jutro u ponedjeljak otvorili prtljažnik VW Tourana u kojem je bila maloljetna Iranka, piše Slobodna Dalmacija.

 

Kako doznaje Sobodna Dalmacija, policajci iz Buja su oko 10 sati kontrolirajući promet putnika na graničnom prijelazu Plovanija opravdano posumnjali u blijeda lica 47-godišnjeg Nijemca i njegove maloljetne suvozačice, također njemačke državljanke. Među prtljagom u prtljažnom prostoru policajci su pronašli sakrivenu maloljetnu Iranku koja kod sebe nije imala valjanu putnu ispravu za prelazak državne granice.

 

Zbog kršenja Zakona o nadzoru državne granice, državljanki Irana policija je izdala prekršajni nalog, do je njen švercer, 47-godišnji Nijemac, priveden na prekršajni sud zbog nepoštivanja Zakona o strancima.

 

Nijemca je prekršajni sudac novčano sankcionirao sa 1.200 kuna te mora platiti i sudske troškove, a na sve mu 'prijeti' i boravak iza rešetaka odnosno tri dana zatvora s rokom kušnje od pola godine. Po džepu je 'lupnuta' i maloljetna Iranka kojoj je sudac naložio plaćanje 2.000 kuna. No za nju će, čini se, platiti kaznu upravo Nijemac jer je tinejdžerka navodno kćer njegove supruge koja ima njemačku putovnicu pa samim time maloljetnica, obzirom na propise Evropske unije, uopće nije trebala glumiti ilegalku.

 

Koji im je bio krajnji cilj i je li Nijemac u vozilu njemačkih nacionalnih oznaka prevozio dijete u prtljažniku za određenu novčanu naknadu, nije poznato.

 

(DEPO PORAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook