FOTO&VIDEO/ Sve za sreću predaka

Vjenčanje koje je šokiralo Južnu Afriku: Muž ima 9, žena 62 godine

Hronika21.07.14, 17:19h

Vjenčanje koje je šokiralo Južnu Afriku: Muž ima 9, žena 62 godine
Devetogodišnji školarac iz Južnoafričke republike postao je ovog vikenda jedan od najmlađih mladoženja na svijetu - sa svojom 62 godine starom suprugom vjenčao se drugi put

 

U srebrnom odijelu koje je prošle godine odjenuo na vjenčanju, dječak Sanele Masilela (9) držao je ruku Helen Shabangu (62) dok su obnavljali svoje zavjete.

 

Ceremonija se ovaj put odvijala u domu mladenke u pokrajini Mpumalanga, ispred 100-tinjak gostiju.

 

Širom otvorenih očiju uzvanici su gledali kako majka petero djece dijeli komad torte, ali i poljubac s dječakom, a potom sa svojim dugogodišnjim suprugom, 66-godišnjim Alfredom Shabanguom.

 

Naime, Sanele se vjenčao s Helen nakon što je počeo tvrditi da su mu njegovi preci kazali kako to mora učiniti.

 

Njegova porodica poruku s nebesa shvatila je za ozbiljno i požurila isplatiti 9000 randa mladenki, te duplu svotu za veliki dan.

 

No kako bi njihov brak postao služben, par je morao obnoviti zavjete kako nalaže južnoafrička tradicija.

 

 

Uprkos tome što su neki mještani nazivali taj čin 'bolesnim', dječakova porodica branila je brak govoreći kako je to samo ritual.

 

Dječakova 47-godišnja majka tvrdi kako se je Sanele bio jako sretan zbog vjenčanja, te kako se nakon ceremonije ništa nije promijenilo.

 

- Ljudi su me pitali hoće li sad oni živjeti zajedno, spavati i stvarati djecu, no ja im ponavljam da se nakon vjenčanja sve vratilo u normalu. Sanele se preselio u Vendu kako bi učio novi jezik, no ostali su bliski, kao i naše porodice. ovim činom usrećili smo naše pretke. Da nismo to učinili, nešto bi se loše dogodilo našoj porodici - kazala je dječakova majka, a on sam je dodao:

 

- Sretan sam što sam oženio Helen, no želim ići u školu i učiti, a kad odrastem želim se oženiti djevojkom mojih godina.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook