KNJIGA KOJA JE UZDRMALA REGION

Nives Celzijus o aferi s Ivom Sanaderom: 'On je pravi alfa mužjak'

DEPO PLUS20.07.14, 20:57h

Nives Celzijus o aferi s Ivom Sanaderom: 'On je pravi alfa mužjak'
U knjizi je najvrući podatak da je jednog lijepog dana, bilo je to u travnju 2009., ovo je ekskluzivno, taj detalj nećete naći u knjizi, gospođu Celzijus nazvao gospodin premijer osobno. Gospodin se zahvalio. Na čemu?

Nives Celzijus, bivša supruga nogometaša Dine Drpića i jedna od najpoznatijih hrvatskih starleta, osim što u slobodno vrijeme ogoljeva tijelo, rado ogoljeva i istine. Baš tako se zove i njezin novi književni uradak, "Gola istina 2", svojevrsni nastavak prvijenca "Gola istina" koji je prodan u, za hrvatske prilike, odličnih 100 000 primjeraka. Ova izvrsna prodaja donijela joj je i književnu nagradu "Kiklop", što je među "ozbiljnim" hrvatskim piscima izazvalo bijes pa je Nives nagradu morala ishodovati sudskim putem. O tome je progovorila i njezina "štićenica", Vedrana Rudan:

 

"Na Sajmu knjiga u Puli nije dobila nagradu “Kiklop” za hit godine zato što je Nives Celzijus Nives Celzijus. Ona je prelijepa žena koja bez kompleksa pokazuje ženske atribute na stranicama hrvatskih medija. Vještica u turbokatoličkoj zemlji šalje poruku, ne želim da mi vrhunac karijere bude ono što većini Hrvatica jest, sjedenje iza kase u jednom od Todorićevih marketa ili sjedenje doma i kuhanje ručka svom gospodaru.

 

Elem, Nives Celzijus ostala je bez “Kiklopa” izložena pljuvanju i riganju žuči od strane gospođe Vodopije, šefice Pulskog sajma. Treba imati na umu da ta manifestacija nije samo prćija napuhane gospođe nego i državni projekt. Sudske troškove koji su proizišli iz borbe Nives Celzijus za pravdu koja je na kraju pobijedila platili su porezni obveznici. Vodopiji nikad nitko nije rekao da državnim novcem ne smije liječiti osobne frustracije i ugađati bolesnim predrasudama", branila ju je britka Rudan.

 

Za novo djelo Rudanica i opet ima riječi hvale:

 

"Pročitala sam "Golu istinu 2". Je li to "književnost"? To je definitvno na tragu hrvatske suvremene književnosti. Ova knjiga na dirljiv način progovara o ženi koja je, kako sama kaže, znala biti "i u Parizu i na parizeru". "Parizer" o kome govori Celzijus je zastrašujući, ali svima nama blizak. Majka joj je očajna jer joj u Plinari ne odobravaju obročno plaćanje duga, a ona "mrzi hladnoću". Celzijus gugla i pokušava saznati kako se uspješno ubiti tabletama. Prijateljima je rekla da se ne smije popiti ni previše ni premalo tableta, ali to za njih nije bila vijest. Svi su oni već guglali "kako se ubiti tabletama". Priča o Hrvatskoj iz ugla Djevojke s Naslovne Strane", hvali Rudan iskrenost Nives Celzijus, a onda otkriva najsočnije pikanterije:

 

"U knjizi je najvrući podatak da je jednog lijepog dana, bilo je to u travnju 2009., ovo je ekskluzivno, taj detalj nećete naći u knjizi, gospođu Celzijus nazvao gospodin premijer osobno. Gospodin se zahvalio. Na čemu? U to vrijeme Celzijus je u "Areni" pisala kolumnu "Moja je zadnja". U jednoj od njih za Sanadera je napisala da je jedini alfa mužjak na hrvatskoj političkoj sceni. Ima stas, glas, nastup vođe. Slažem se s njom. Šteta što je lopov. Sanaderovo zivkanje trajalo je od travnja do lipnja 2009. I najveće alfe znaju biti naporne pa ga je Celzijus otkantala. Ona je tada bila definitivno jedina osoba u Hrvatskoj koja se usudila učiniti tako nešto", otkrila je na svom blogu Vedrana Rudan.

 

(dnevno.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook