FOTO/VIDEO/LICE SE NASLOVNE STRANE

Amina Hamzić, zvijezda 'Cabareta 2014'

Nedjeljni magazin18.07.14, 21:31h

Amina Hamzić, zvijezda  'Cabareta 2014'
Amina Hamzić, historičaka umjetnosti i pjevačica iz Sarajeva, igra glavnu ulogu u mjuziklu „Cabaret 2014“ čija je realizacija u toku. Već dva mjeseca velika ekipa predvođena rediteljom producenticom Nadžom Pušilo i rediteljom Jasminom Durakovićem radi probe za ovaj projekat čija se premijera očekuje krajem septembra

Čuveni mjuzikl iz 1966. godine „Cabaret“, koji je zauvijek obilježio taj žanr a i sam Broadway, te u svojoj kasnijoj filmskoj verziji osvojio osam Oskara, bit će adaptiran i predstavljen sarajevskoj publici krajem septembra ove godine. Ulogu Sally Bowles je na velikom castingu organiziranom posebno za ovaj projekat, dobila je mlada historičarka umjetnosti i pjevačica Amina Hamzić. Po zanimanju je historičarka umjetnosti, pisala je za više medija o kulturi i umjetnosti, a iza sebe iza i solidnu mužićku karijeru, dok joj je uloga Sally Bowles, osim uloga u glumačkoj školi Arme Tanović, prva profesionalna glumačka uloga. 

 


Inače, „Cabaret 2014“ je suvremena dramatizacija tekta koji se orginalno dešava u Berlinu prije početka Drugog svjetskog rata u vrijeme Weimarske republike i uzdizanja nacista. Pisac Brian stiže u Berlin kako započeo pisanje romana svog života. Ali za to neće imati vremena; sreće Sally, pjevačicu i zabavljačicu u noćnom The Kit kat klubu. U igri zavođenja i ljubomore javlja se među njima ljubav ali brzo upadaju u ljubavni trougao sa grofom Lotarom. Oko njih su sve agesivniji nacisti koje žele da preuzmu kontrolu nad gradom....

 

 

U predstavi  će još igrati Emir Krivalić, Armin Omerović, Staša Dukić, Vanesa Glođo, Edhem Husić, Jasmin Bašić, Selma Šrbo Arnautalić. Projekat nastaje u nezavisnoj produkciji, dok jedan dio učesnika u projekatu učestvuje na volonterskoj bazi. Producent projekta je Nađa Pušilo, a reditelj Jasmin Duraković.

 

Foto session su uradili: Velija Hasanbegović (fotograf), Lana Lončarević (kostim), Amira Bilić (make up). TV prilog uradili: Amer Beganović (kamera) i Jasenko Korjenić (montažer i novinar).

 


Pogledajte intervju sa Aminom Hamzić na DEPO TV (klikni ovdje).


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook