'TO JE NEČUVENO'

Porodica došla na ljetovanje u Hrvatsku, pa doživjela pravu noćnu moru kao iz horora

Hronika17.07.14, 15:11h

Porodica došla na ljetovanje u Hrvatsku, pa doživjela pravu noćnu moru kao iz horora
Kada je uplatila ljetovanje u Istri, točnije u Manjadvorcima, šesteročlana porodica iz Holandije nije ni slutila da će doživjeti pravu noćnu moru

Frans Romkema došao je na odmor sa suprugom i četvero djece. U ponedjeljak, unatoč lošoj prognozi, odlučili su otići na izlet na Plitvice, ali su kod sela Glavani doživjeli saobraćjnu nezgodu.

 

''Priznajem krivnju, iako moram u svoju obranu istaknuti i činjenicu da je raskrižje poprilično nepregledno, pa sam morao izaći na pola ceste da bih nešto vidio, ali je tada već bilo kasno, jer se drugi automobil velikom vrzinom zabio u prednji kraj mojeg auta. Kako čujem, na tom su raskrižju nesreće učestale baš zbog nepreglednosti. Osim materijalne štete, na sreću, ozlijeđenih nije bilo i do ovdje sve je u redu. No, onda počinje naša kalvarija.

 

Ostavili ih na cesti s četvero djece

 

Policija je došla na uviđaj, sastavili su zapisnik, uzeli mi putovnicu, što je za mene kao Nizozemcu već vrlo čudno, te nas ostavili na cesti. Kada smo ih upitali što ćemo mi sada - kiša je prijetila, a mi s četvoro djece - bez vozila koje je oštećeno u sudaru, i ja bez dokumenata, odgovorili su mi da oni nisu turistička agencija i otišli'', ispričao je ljutiti Nizozemac za Glas Istre.

 

''Kao turiste, ostavili su nas u vrlo ranjivom položaju, u sredini koju ne poznajemo, a da nas nisu ni pitali kako smo. Prvi je zadatak policije, bilo gdje u svijetu, da štiti i služi narodu, bili to građani ili turisti. Ovako je ispalo da policija više brine o kazni i prikupljanju novca, a riječ je o par tisuća kuna, nego o našoj sigurnosti. To je nečuveno'', rekao je Holanđanin.

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook