OČEKUJU SE KANDIDATSKE LISTE

Radončić sutra odlučuje o kandidaturi za Predsjedništvo BiH

Front13.07.14, 11:21h

Radončić sutra odlučuje o kandidaturi za Predsjedništvo BiH
Savez za bolju budućnost - Fahrudin Radončić, prema ranijim najavama, danas je trebao odlučiti o kandidatskih listama za oktobarske izbore, a čelnik te stranke o eventualnoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Prošireni Kolegij predsjednika SBB-a ipak će biti održan sutra u Sarajevu i na njemu će biti donesena konačna odluka o tome ko će biti kandidat SBB-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

 

Tokom protekle sedmice iz SBB-a su za danas najavljivali sjednicu Predsjedništva, no u centrali ove stranke su nam jutros rekli da još uvijek nemaju precizan termin održavanja sjednice. 

 

Većina političkih stranaka je već istaklo svoje kandidate, obzirom da sutra ističe rok Centralne izborne komisije za predaju kandidatskih listi, te će tokom sutrašnjeg dana sve stranke liste i predati CIK-u. 

 

Još uvijek nije poznato za koju poziciju će se Radončić kandidirati, iako je najizvjesnije da će se i lider ove stranke uključiti u utrku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH u kojoj su već Bakir Izetbegović (SDA), dr. Mustafa Cerić (nezavisni kandidat), Sefer Halilović (BPS), Bakir Hadžiomerović (SDP), Emir Suljagić (DF) i Mirsad Kebo (nezavisni kandidat). 

 

No, prema nekim procjenama nije isključeno ni da SBB kandidira Fehima Škaljića, predsjednika Glavnog odbora ove stranke, a da Radončić bude na čelu liste za državni Parlament, prenosi NAP. Na prošli općim izborima Radončić je sa malom razlikom poražen od Izetbegovića, ali uz ozbiljne sumnje u regularnost, obzirom da ogroman broj nevažećih listića. 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook