PREDSJEDNIŠTVO SDP IZNENADILO JAVNOST

Bakir Hadžiomerović – konačni SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Front12.07.14, 17:41h

 Bakir Hadžiomerović – konačni SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH
Bakir Hadžiomerović je kandidat Socijaldemokratske partije BiH (SDP) za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Kako saznaje DEPO PORTAL, on je na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke, kao veliko iznenađenje, osvojio većinu glasova

 

Hadžiomerović je za DEPO PORTAL potvrdio da je ovu ponudu SDP-a prihvatio; ovo je inače druga ponuda koju je poznati novinar i urednik čuvenog tv magazina "60 minuta"  imao od strane SDP-a. Prvi put je to bilo 2006. kada mu je nuđeno da bude kandidat za gradonačelnika Sarajeva, ali je to tada Hadžiomerović odbio.

 

Na današnoj sjednici Predsjedništva stranke donešena je ova odluka sa 9 glasova ZA od 16.  Protukandidat je bio Mehmed Bradarić, dok je  Besima Borić ranije odustala od kandudature.

 

Time je riješena dilema koju je SDP imao već danima, a otkako iz različitih razloga nekoliko kadrova SDP-a nisu prihvatili da budu kandidati za člana Predsjesništva BiH ispred reda bošnjačkog naroda – Jasmin Imamović, Denis Bećirović i Nermin Nikšić


Sada je sve jasno, SDP i Bakir Hadžiomerović na politički megdan izlaze sa Bakirom Izetbegovićem,  Mustafom Cerićem, Emirom Suljagićem i vjerovatno Fahrudinom Radončićem. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook