Podrška Angeline Jolie

Genocid u Srebrenici se nikad ne može izbrisati!

Hronika12.07.14, 15:47h

Genocid u Srebrenici se nikad ne može izbrisati!
Svim srcem saosjećam sa 175 porodica koje su jučer ispratile na vječni počinak svoje najvoljenije. Njihova snaga i dostojanstvo duboko su me potresli - izjavila je slavna holivudska glumica Angelina Jolie, povodom 19. godišnjice genocida u Srebrenici.



Njene misli i osjećaji, kako je rekla, također su upućeni mnogim Bosancima čiji su očevi, muževi, braća, stričevi i sinovi brutalno ubijeni u genocidu koji se desio prije 19 godina, a čija tijela još nisu pronađena.



- Ti preživjeli iz Srebrenice žive s nemjerljivim bolom i dubokim osjećajem nesigurnosti. Mnogi od njih nikada nisu vidjeli da je ostvarena bilo kakva pravda - istakla je Jolie.



- Genocid u Srebrenici ne može se nikada izbrisati i trebao bi teško da opterećuje savjest sviju nas. Svijet nije spriječio ubistvo 8.000 nevinih muškaraca i dječaka. Dugujemo im sjećanje, a preživjelima koji su ostali iza njih dugujemo da stanemo iza istine, da pomognemo Bosni i Hercegovini da ostvari dugoročnu stabilnost i budućnost bez straha - poručila je Jolie.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook