VIDEO/ NE MRZIM ZUNIGU, ALI...

Neymar u suzama: Dva cm od paralize i invalidskih kolica

Sport11.07.14, 10:24h

Neymar u suzama: Dva cm od paralize i invalidskih kolica
Brazilac Neymar obratio se zvanično javnosti prvi put od povrede zbog koje je propustio polufinale Svjetskog prvenstva

 


Neymaru je tokom meča četvrtfinala Mundijala sa Kolumbijom stradao pršljen nakon starta Juana Zunige, a malo je nedostajalo da ostane nepokretan.


- Ne mogu da kažem da me namjerno povrijedio, ne znam o čemu je razmišljao u tom trenutku, ali svako ko razumije fudbal zna da to nije bio normalan start. Kada želiš da fauliraš nekog udariš ga u zglob, gurneš, povučeš, rekao je uplakani Neymar.


Kolumbijac je nekoliko dana poslije utakmice pozvao Neymara i izvinio mu se zbog starta istakavši da ga nije namerno povrijedio.


- Prihvatam izvinjenje ali ne mogu da prihvatim da je bio normalan start. Hvala Bogu što me spasio, da je udarac bio dva centimetra niže možda bih ostao paralizovan, bio bih u invalidskim kolicima danas. Ne mrzim Zunigu, nisam zlopamtilo, ali ne osjećam ništa, rekao je Nejmar.


Brazil je bez Neymara, ali i kapitena Thiaga Silve, doživio debakl u polufinalu od Njemačke, poražen je sa čak 7:1.


- Moji saigrači su mogli da odustanu na 6:0 ili 7:0, ali nisu, nastavili su da trče, da se trude. Ponosan sam na svakog od njih. Nije me sramota što sam Brazilac. Nije me sramota što sam dio ovog tima. Ponosan sam na svoje saigrače, rekao je fudbaler Barselone.


On se distancirao od izjava svog agenta Wagnera Ribeira koji je izvrijeđao selektora Brazila Luiza Felipea Scolarija.


- Scolari bi trebalo da ostane selektor. Ne slažem se sa riječima agenta Ribeira. On ne govori u moje ime, samo moj otac može da govori u moje ime, istakao je Neymar,


U finalu SP na Marakani igraće Nemačka i veliki rival Brazila Argentina.


- Kao što sam i prije govorio, želio sam Argentinu u finalu jer je Brazil trebalo da bude tamo. Nije ispalo tako, ali i dalje navijam za njih jer tu igraju dvojica mojih saigrača iz kluba Lionel Messi i Javier Mascherano. Nadam se da će poijbediti. Messi je osvojio skoro sve, zaslužio je da bude šampion. Navijaću za njega. On je moj prijatelj, rekao je 22-godišnji Neymar.

 

 

(B92/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook