VIDEO/ TV PREMIJERA NA BHRT-U

Priča koja će dirnuti u srce nacije: Centralno slušanje 'Zmajeva'

Nedjeljni magazin09.07.14, 18:12h

Priča koja će dirnuti u srce nacije: Centralno slušanje 'Zmajeva'
BHRT najajvljuje TV premijeru dirljive dokumentarne tv reportaže koja će dirnuti u srce nacije.... Njen naziv je „Centralno slušanje Zmajeva“, a govori o pismu djece iz povratničkih naselja Skočić, nadomak Zvornika, našim reprezentativcima Vedadu Ibiševiću, Miralem Pjaniću, Edinu Džeki, ali i o njihovoj ljudskoj reakciji

 


Dževad Vehapi piše pismo Vedadu Ibiševiću žaleći se na nemogućnost gledanja odlučujućih utakmica naše reprezentacije u vrijeme kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ibišević, koji je porijeklom iz ovih krajeva, emotivno reagira na ovo pismo i odlučuje da pomogne djeci. Tu su i Miralem Pjanić, Sejo Salihović, Edin Dežko i drugi bh reprezentatvci koji dolaze da igraju revijalnu utakmicu u taj povratnički kraj, o kome niko ne brine.


Autori reportaže su Hasan Hadžić i Zijad Nuhanović, a njena premijera je na BHTV tokom specijalnog programa i emitovanja finalnih utakmica Svjetskog prveenstva u Brazilu, dok će odmah nakon premijere dijaspora širom svijeta ovu reportažu moći gledati na VoD platformama DEPO ZONE/PREMIUMA.

 

Prihod od gledanja ove reportaže na internet platformama ide Udruženju Zvorničana Tuzla koje je proizvelo ovu priču koja će sigurno dirnuti u srce nacije.


Pogledajte insert iz reportaže!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook