NEVIĐENA LJEKARSKA POGREŠKA

Muškarac se bori za život nakon što mu je doktor ostavio hirurške makaze u trbuhu

Arhiva13.04.14, 09:00h

Nije važno tko je liječnik koji je pogriješio. Krivi smo mi kao ustanova, poručuju iz sisačke bolnice

oomer sušićOmer Sušić na četvrtak 17. svibnja imat će punih 55 godina. Umjesto u krugu obitelji, supruge, kćeri, sina, unuka, rođendan će obilježiti na krevetu Odjela intenzivne skrbi Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku, gdje se bori za život.

Od 16. siječnja ove godine Omer Sušić, radnik Elektre Križ, žrtva je cijelog niza bizarnih nesreća koje su mu donijele velike boli i patnju i ugrozile život. Sve je počelo u četvrtak 16. siječnja. Omer je u korpi kamionske dizalice radio uz cestu, kada je na njegovo vozilo s kranom i korpom u zraku u kojoj je bio Omer, naletio kamion. On je pao s velike visine, zadobio je teške ozljede i hitno je prevezen u bolnicu u Sisak.

Osim ozljeda glave i puknuća zdjelice, utvrđene su mu teške ozljede u abdomenu te je žurno operiran. Puknuo mu je ošit, morali su mu odstraniti dio želuca, debelog crijeva i mjehura. Dva tjedna kasnije, 30. siječnja, Omer je pušten iz bolnice kući. Napisali su da mu je bitno bolje i da može na kućnu njegu. No, umjesto da mu svakog dana bude bolje, njemu je bilo sve gore i gore, kaže nam njegova supruga Marija koju smo posjetili u njezinoj kući u Selištu, selu kod Kutine.

U kući je Marija sama, tuguje, nepekidno plače i pita se kako se takvo što moglo dogoditi. Naime, nakon silnih muka njezina supruga, bezboj kontrola, pregleda, vožnji na hitnu u Kutinu, Sisak i Zagreb, pregleda u privatnoj internističkoj ordinaciji u Kutini, tek je na novoj operaciji, koju je izveo dr. Željko Obradović, utvrđen razlog agonije Omera Sušića.

Dr. Obradović iz trbušne šupljine nesretnog čovjeka izvadio je veliku špatulu, medicinski instrument koji se koristi za odmicanje tkiva tijekom operacije. U tijelu ga je Omer imao 67 dana.

- Gospodin Sušić sada je stabilno i nadam se da će tako i ostati, rekao nam je dr. Obradović. Dodao je kako se na žalost takve greške liječnika, da se zaborave instrumenti, tuferi, komadi gaze, događaju jako često. Pojasnio je da je to moguće iako se svi instrumenti i sva oprema broje prije i poslije operacije.

Na žalost, nitko nije vidio da manjka jedna velika špatula. Sušića su nakon operacije svi liječili protiv uplate prostate i mokraćnog mjehura te mu govorili da ga boli jer stvari u njegovoj trbušnoj šupljini još nisu sjele na svoje mejsto.

- Moj muž je od bolova jaukao, nije mogao živjeti, nije mogao mokriti, jesti, pričati, imao je temperaturu preko 39 stupnjeva, išli smo stalno na kontrole, na hitne intervencije. Kćer i zet vozili su ga i na hitnu urološku amulantu bolnice Sveti Duh u Zagrebu, kada mu je pozlilo od bolova kod njih u Ivanićgradu.

Marija Sušić

I tamo su liječnici postavili dijagnozu prostatitis, te mu prepisali citeral, urološki čaj i obilnu hidraciju. Slično su postupali i drugi doktori u Kutini i Sisku, šopali su ga antibioticima i lijekovima za prostatu. No, nitko se nije sjetio poslati ga na rendgen. Sada mi kažu da bi rendgen odmah razotkrio što je uzrok problema, kaže Marija Sušić.

Sanacijski upravitelj sisačke bolnice dr. Damir Pahić nije htio reći ime 'zaboravljivog' liječnika.

- Mi, bolnica smo krivi, kod nas se dogodio incident. Nije odgovornost samo na kirurgu, nego na svim ljudima koji su bili u operacijskoj dvorani - rekao je dr. Pahić.

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook