MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KS

Ponedjeljak je neradni dan u školama Kantona Sarajevo

Arhiva11.10.13, 12:46h

U ponedjeljak, 14. oktobra 2013. godine, u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo neće biti nastave

školske klupe - štrajk

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS saopćeno je da je ova odluka donesena na osnovu sporazuma koji su potpisali Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor Sarajevo, Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor SSOOiO Sarajevo i Vlada Kantona Sarajevo.

Ponedjeljak je, dakle, neradni i nenastavni dan u Kantonu Sarajevo, a osnovne škole u kojima je organiziran produženi boravak su dužne tog dana osigurati
nesmetan rad produženog boravka.

Časovi od ponedjeljka će se nadoknaditi 11. juna 2014. godine (srijeda).

Redovan nastavni proces se nastavlja u četvrtak 17. oktobra 2013. godine.

Dežurni vrtići na dane Kurban-bajrama

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je dalo saglasnost da 15. i 16. oktobar 2013. godine (utorak i srijeda), budu neradni dani, uz obavezu rada dežurnih vrtića po organizacionim jedinicima:

OJ Stari Grad: Vrtić "Biseri", ulica Očaktanum 60 – za vrtiće "Biseri", "Pčelica" i "Bajka".

OJ Centar: Vrtić "Skenderija", Skenderija 20 – za vrtiće "Skenderija", "Leptirić", "Lane", "Makovi", "Iskrica", "Slavuj", "Šareni voz", "Vrapčić", "Višnjik" i "Trešnjica".

OJ Novo Sarajevo: Vrtić "Kekec", Ferde Hauptmana 36 – za vrtiće "Kekec", "Zvončić", "Aprilski cvjetovi", "Rosica", "Mašnica", "Košuta" i "Lastavica".

OJ Novi Grad: Vrtić "Dječiji grad", Olimpijska bb – za vrtiće "Dječiji grad", "Dunje", "Labudovi", "Srećica", "Radost", "Ribica" i "Zeko".

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook