ISPOVIJEST MLADE ZATOČENICE

Hamasov otmičar zaljubio se u Izraelku: Poklonio joj prsten i rekao - 'ti ćeš ostati sa mnom i imati moju djecu'

Hronika26.04.24, 20:43h

Hamasov otmičar zaljubio se u Izraelku: Poklonio joj prsten i rekao - 'ti ćeš ostati sa mnom i imati moju djecu'
Nakon nekoliko dana zatočeništva, jedan Hamasovac je Weiss priznao ljubav i rekao joj da će dovesti njenu majku kako bi joj ona dala odobrenje za njihov brak

 

 

 

Noga Weiss, koja je prošle godine puštena iz zatočeništva nakon 50 dana provedenih u Gazi, otkrila je u četvrtak da joj je jedan od njenih hamasovih otmičara rekao da će se vjenčati, poklonio joj prsten i rekao da će "zauvijek ostati u Gazi kako bi odgajala njegovu djeca".


- Dao mi je prsten 14. dana (zatočeništva), a ja sam ostala s njim do 50. dana - prisjetila se 18-godišnjakinja tokom intervjua za Channel 12, prenosi N1.


- Rekao mi je: ‘Svi će biti pušteni, ali ti ćeš ostati ovdje sa mnom i imati moju djecu' - ispričala je Izraelka.


Na pitanje kako je reagovala, Weiss je rekla kako se “pretvarala da se smije da joj ne bi pucao u glavu”.


Ali njena majka Shiri, koja je također kidnapovana 7. oktobra i ponovo se spojila sa svojom kćerkom poslije nekoliko dana, nije bila voljna da se poigrava, prenose izraelski mediji.


U početku je Shiri pokušala ljubazno da odbije predlog, ali nakon što Hamasov otmičar nije prihvatio odbijanje, ona je počela vikati na njega dok “nije shvatio”, ispričala je jedna od dvije Nogaine sestre, Meytal.


Mlada Izraelka ispričala je i druga iskustva tokom zatočeništva u Gazi. Kazala je da su kidnapovane osobe često bile premještena između različitih domova i da je svaki put nosila hidžab. Rečeno joj je da drži za ruku svog otmičara kako bi posmatrači pretpostavili da su u braku, a ne izraelski taoci, dodala je Weiss.


- Donijeli su nam karte da se igramo, a ja sam sebi rekla: ‘Igrat ću s njima i raditi šta god žele sve dok ne pucaju. Njihovo raspoloženje se brzo mijenjalo. U jednom trenutku su se igrali sa nama i smijali, a sljedećeg su ušli sa pištoljem. Uvijek si im morao ugoditi - kazala je u intervjuu za Channel 12.


Prisjetila se kako su njeni otmičari stalno pričali o tome kako je njihova Palestina i da je ona okupator. Jedan od njih joj je rekao da je bio učitelj u osnovnoj školi i da su ga Izraelci izbacili iz njegove kuće.


Nakon nekoliko dana zatočeništva, jedan Hamasovac je Weiss priznao ljubav i rekao joj da će dovesti njenu majku kako bi joj ona dala odobrenje za njihov brak.


U stan je kasnije ušla žena u arapskoj odjeći, kako je ispričala Weiss, koja je ubrzo shvatila da se radi o njenoj majci. 


- Mislila sam da je ubijena, mislila sam da sam sama. Odjednom je ona živa, a ja više nisam sama - rekla je.


Na kraju je otkrila da još uvijek ne može žaliti za svojim ocem, koji je ubijen u napadima 7. oktobra, sve dok u Gazi i dalje ima izraelskih taoca.

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Prsc)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook