osigurano 730.000 km

Brojne ulice u (polu)mraku, uskoro više neće biti: U ovim dijelovima Novog Sarajeva nadograđuje se javna rasvjeta

Hronika26.04.24, 17:15h

Brojne ulice u (polu)mraku, uskoro više neće biti: U ovim dijelovima Novog Sarajeva nadograđuje se javna rasvjeta
Općina Novo Sarajevo ranije je potpisala okvirne sporazume LOT-a 2 i LOT-3, a danas je potpisan ugovor i za izvođenje radova u okviru LOT-a 1

 

 


Na području općine Novo Sarajevo uskoro počinju radovi na sanaciji, rekonstrukciji i nadogradnji javne rasvjete, a za te namjene osigurana su sredstva od 730.000 KM, od čega su 530.000 KM sredstva Općine, a 200.000 KM sredstva Vlade Federacije BiH.


Općina Novo Sarajevo ranije je potpisala okvirne sporazume LOT-a 2 i LOT-3, koji podrazumijevaju izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji i nadogradnji javne rasvjete na području mjesnih zajednica: Hrasno, Hrasno brdo, Trg heroja, Grbavica 1, Grbavica 2, Kovačići, Gornji kovačići i Vraca, kao i radove na lokalitetu Hum - Put za Hum.


Danas je potpisan ugovor i za izvođenje radova u okviru LOT-a 1.


Radovima planirana je sanacija, rekonstrukcija i nadogradnja javne rasvjete na području mjesnih zajednica Pofalići I, Pofalići II, Velešići, Gornji Velešići, Čengić Vila I, Čengić Vila II, Malta, Dolac i Željeznička. Vrijednost ovih radova je oko 313.000 KM.


Općina Novo Sarajevo kontinuirano će raditi na modernizaciji javne rasvjete u skladu sa Elaboratom tehničkog rješenja modernizacije javne rasvjete, te obezbijeđenim budžetskim sredstava, a u cilju poboljšanja energijske efikasnosti i smanjenja potrošnje energije uvođenjem led rasvjete, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook